Top 12 Java E 37 E Shtatzanise 24754 People Liked This Answer

You are looking for information, articles, knowledge about the topic nail salons open on sunday near me java e 37 e shtatzanise on Google, you do not find the information you need! Here are the best content compiled and compiled by the toplist.prairiehousefreeman.com team, along with other related topics such as: java e 37 e shtatzanise Java 38 e shtatzanise, Java e 26 e shtatzanise, Java e 36 e shtatzanise, Java e 31 e shtatzanise, Java e 37 e shtatzanise pyet nenat, Java e 32 e shtatzanise, Java e 33 e shtatzanise, Java e 30 e shtatzanise


Bebi im -37 jave shtatzene (shtatzania jave pas jave)
Bebi im -37 jave shtatzene (shtatzania jave pas jave)


Java e 37-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 37-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi

 • Article author: www.hipp-kosovo.com
 • Reviews from users: 4613 ⭐ Ratings
 • Top rated: 3.4 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java e 37-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 37-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi Nga java e 37-të e shtatzënisë, bebja juaj është gati për lindje dhe jetën jashtë mitrës tuaj. Bebja juaj, deri në ditën e madhe të lindjes, përdor kohën e … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java e 37-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 37-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi Nga java e 37-të e shtatzënisë, bebja juaj është gati për lindje dhe jetën jashtë mitrës tuaj. Bebja juaj, deri në ditën e madhe të lindjes, përdor kohën e … Are you in week 37 of your pregnancy? ✔ Find out everything you need to know about week 37: ♥ Your baby’s size and development ♥ Common signs and symptoms
 • Table of Contents:

Gjatësia dhe pesha e foshnjës në javën e 37-të të shtatzënisë

Zhvillimi i foshnjës

Kështu ndihet nëna e ardhme në javën e 37-të të shtatzënisë

Këshillë e mamisë

Këshillë mamie

Përmbledhja e këshillave më të mira

Pyetjet e mundshme për mjekun ose maminë

Informata për autoren

Java e 37-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 37-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi
Java e 37-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 37-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi

Read More

Java e 37 e shtatzanise – pernenat.al

 • Article author: www.pernenat.al
 • Reviews from users: 33268 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.0 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java e 37 e shtatzanise – pernenat.al Java e 37 e shtatzanise, gjithcka qe duhet te dini per momentet e fundit te shtatzanise, per procesin e lindjes dhe per castet e para me te sapolindurin. …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java e 37 e shtatzanise – pernenat.al Java e 37 e shtatzanise, gjithcka qe duhet te dini per momentet e fundit te shtatzanise, per procesin e lindjes dhe per castet e para me te sapolindurin. Java e 37 e shtatzanise, gjithcka qe duhet te dini per momentet e fundit te shtatzanise, per procesin e lindjes dhe per castet e para me te sapolindurin.
 • Table of Contents:
Java e 37 e shtatzanise - pernenat.al
Java e 37 e shtatzanise – pernenat.al

Read More

Java 37 | Babylino

 • Article author: www.babylino.gr
 • Reviews from users: 40171 ⭐ Ratings
 • Top rated: 3.5 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java 37 | Babylino A E DINIT SE? …Flokët e të porsalindurit mund të mos kenë as ngjyrën e flokëve të mamit e as të babit? Prindërit sigurisht që i kanë trashëguar genet e tyre … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java 37 | Babylino A E DINIT SE? …Flokët e të porsalindurit mund të mos kenë as ngjyrën e flokëve të mamit e as të babit? Prindërit sigurisht që i kanë trashëguar genet e tyre … A E DINIT SE? …Flokët e të porsalindurit mund të mos kenë as ngjyrën e flokëve të mamit e as të babit? Prindërit sigurisht që i kanë trashëguar genet e tyre bebes, por në të njëjtën kohë ka shumë mundësi që i kanë transmetuar gene nga gjyshi dhe gjyshja e tij. Kjo kalon kryesisht nga babi, kështu nëse të dy jeni brunë dhe shikoni flokë bjondë tek bebi, mos e shiko partnerin me
 • Table of Contents:

Emra

Shenjat e fëmijëve

Sa i gjatë do të bëhet

Java 37 | Babylino
Java 37 | Babylino

Read More

AcibademSistinaBaby – Java e 37.

 • Article author: acibademsistinababy.mk
 • Reviews from users: 34245 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.0 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about AcibademSistinaBaby – Java e 37. Java e 37. Merrni frymë thellë. Në këtë javë fëmija juaj konserohet të jetë në periudhën e lindjes. Kjo do të thotë se nëse lind, nuk keni arsye përse të … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for AcibademSistinaBaby – Java e 37. Java e 37. Merrni frymë thellë. Në këtë javë fëmija juaj konserohet të jetë në periudhën e lindjes. Kjo do të thotë se nëse lind, nuk keni arsye përse të … acibademsistinababy, Acibadem Sistina Baby,
  Shtatzënësia
  Shtatzënia
  Shtatzënia javë pas jave
  Bebe
  Fëmija
  Mjeteacibademsistinababy, Acibadem Sistina Baby
 • Table of Contents:
AcibademSistinaBaby - Java e 37.
AcibademSistinaBaby – Java e 37.

Read More

37 Jave Shtatzene – Rreth Bebit

 • Article author: rrethbebit.com
 • Reviews from users: 4752 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.6 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about 37 Jave Shtatzene – Rreth Bebit Ne 37 jave shtatzene, pesha mesatare e foshnjës në 37 javë është 2.8 kilogram, dhe foshnja po fiton rreth 15 gram çdo ditë. …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for 37 Jave Shtatzene – Rreth Bebit Ne 37 jave shtatzene, pesha mesatare e foshnjës në 37 javë është 2.8 kilogram, dhe foshnja po fiton rreth 15 gram çdo ditë. Ne 37 jave shtatzene, pesha mesatare e foshnjës në 37 javë është 2.8 kilogram, dhe foshnja po fiton rreth 15 gram çdo ditë.
 • Table of Contents:

Lini nje Koment Anuloje përgjigjen

Kapslleku tek Bebet

Zhvendosja e bebit në dhomën e tij

7 shenja që tregojnë se fëmija juaj është gati për ushqim të ngurtë

Fertiliteti dhe Mosha Shtatzania gjatë viteve të 20-ta

Sëmundja e mëngjesit Kur fillon arrin kulmin dhe përfundon

Kur fillon te shfaqet shtatezania

37 Jave Shtatzene - Rreth Bebit
37 Jave Shtatzene – Rreth Bebit

Read More

Beba Ime – Portal informativ për shtatzëna dhe prindër – Java e 37 e shtatëzanisë

 • Article author: www.bebaime.com
 • Reviews from users: 33351 ⭐ Ratings
 • Top rated: 3.6 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Beba Ime – Portal informativ për shtatzëna dhe prindër – Java e 37 e shtatëzanisë Këtë javë, pjesa më e madhe e shtresës së pushit të quajtur lanugo, fillon të bjerë dhe vernix caseosa … Zhvillimi i fetusit – java e 37 e shtatëzanisë. …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Beba Ime – Portal informativ për shtatzëna dhe prindër – Java e 37 e shtatëzanisë Këtë javë, pjesa më e madhe e shtresës së pushit të quajtur lanugo, fillon të bjerë dhe vernix caseosa … Zhvillimi i fetusit – java e 37 e shtatëzanisë. Këtë javë, pjesa më e madhe e shtresës së pushit të quajtur lanugo, fillon të bjerë dhe vernix caseosa – shtresa e bardhë që mbulon fëmi…shtatezania, shtatezenesi, bebe, seksi ne shtatzani, seksi pas lindjes, kalendari kinez, shtatzani, foshnje, lindja, shendeti, femije, beba ime, bebaime, bebi, bebja, vogelush, gjinekolog, pediater, pyet pediatrin, pyet gjinekologun, infeksionet, menopauza, menstruacione, sekrecione, gjakderdhje ne shtatzani
 • Table of Contents:

Si po rritet fëmija juaj

Zhvillimi i fetusit – java e 37 e shtatëzanisë

Si po ndryshon jeta juaj

Fakte për tu marrë në konsideratë

Beba Ime - Portal informativ për shtatzëna dhe prindër - Java e 37 e shtatëzanisë
Beba Ime – Portal informativ për shtatzëna dhe prindër – Java e 37 e shtatëzanisë

Read More

Java e 37 e Shtatzanise – Sherohu.com

 • Article author: sherohu.com
 • Reviews from users: 1889 ⭐ Ratings
 • Top rated: 3.5 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java e 37 e Shtatzanise – Sherohu.com Shenjat e lindjes kanë gjasa të të ndahen në dy kategori – ato që nënkuptojnë se do të lindni së shpejti dhe ato që tregojnë se po ndodh … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java e 37 e Shtatzanise – Sherohu.com Shenjat e lindjes kanë gjasa të të ndahen në dy kategori – ato që nënkuptojnë se do të lindni së shpejti dhe ato që tregojnë se po ndodh … Shenjat e lindjes kanë gjasa të të ndahen në dy kategori – ato që nënkuptojnë se do të lindni së shpejti dhe ato që tregojnë se po ndodh tani.
 • Table of Contents:

JAVA E 37 E SHTATZANISE CILI MUAJ – SA MUAJ JANË 37 JAVË

JAVA E 37 E SHTATZANISE – MADHËSIA E FOSHNJËS

JAVA E 37 E SHTATZANISE SIMPTOMAT

SHENJAT E LINDJES NË JAVA E 37 E SHTATZANISE

EKOGRAFIA NGA JAVA E 37 E SHTATZANISE

JAVA E 37 E SHTATZANISE – LISTA E KONTROLLIT

Bashkohu me 102000 anëtar tjerë

Java e 37 e Shtatzanise - Sherohu.com
Java e 37 e Shtatzanise – Sherohu.com

Read More

Facebook

 • Article author: www.facebook.com
 • Reviews from users: 20634 ⭐ Ratings
 • Top rated: 3.5 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Facebook A mund të indukohet lindja në javën e 37 pasi që nga kjo javë konserohet lindje në termin? Termini i përafërt i lindjes është java 40, ndonëse është e… …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Facebook A mund të indukohet lindja në javën e 37 pasi që nga kjo javë konserohet lindje në termin? Termini i përafërt i lindjes është java 40, ndonëse është e… A mund të indukohet lindja në javën e 37 pasi që nga kjo javë konsiderohet lindje në termin?

  Termini i përafërt i lindjes është java 40, ndonëse është e…

 • Table of Contents:
Facebook
Facebook

Read More


See more articles in the same category here: https://toplist.prairiehousefreeman.com/blog.

Java e 37-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 37-të të shtatzënisë

Java e 37-të e shtatzënisë: Bebja juaj tani mund të vije në botë si e porsalindur e maturuar

Foshnja juaj, gjatë një jave e ka shtuar gjatësinë me rreth një centimetër. Në javën e 37-të të shtatzënisë, foshnja tashmë është 48 centimetra e gjatë dhe është sa madhësia e gjethit të spinaqit zviceran. Me një peshë prej 2900 gramë, fëmija juaj së shpejti do të ketë arritur peshën prej tre kilogramësh, peshë e cila është shumë afër asaj gjatë lindjes.

Pak para lindjes, fëmija i palindur e humb një pjesë të madhe të flokëve të lanugos, dhe në të njëjtën kohë zvogëlohet gradualisht edhe sipërfaqja e mbështjellësit të “djathit” mbrojtës (vernix caseosa). Një pjesë e të dyja këtyre, mbetet deri në lindje dhe janë të dukshme në lëkurën e të porsalindurit. Një mami me sy të stërvitur mund të përcaktojë moshën e saktë të foshnjës nga sasia e flokëve të lanugos dhe mbështjellësit të “djathit”. Fëmijët që zakonisht lindin me vonesë, pothuajse nuk kanë asnjë njollë të mbështjellësit të “djathit”. Këtu, ekziston edhe aspekti i butësisë së lëkurës që zbulon moshën dhe pjekurinë e fëmijës.

Kalendari i shtatzënisë ngadalë po përmbyllet dhe ju keni edhe pak kohë për të bërë përgatitjet e fundit për ardhjen e bebes tuaj. Tani duhet të jeni të sigurt se ku do të lindni fëmijën tuaj dhe kush dëshironi t’ju shoqërojë gjatë lindjes. Çanta për klinikë tani duhet të jetë e paketuar dhe e gatshme në vend të ditur për partnerin tuaj se ku ndodhet. Ju së bashku me siguri e keni zhvilluar planin se në cilën kohë dëshironi të shkoni për lindjen tuaj në spital apo në qendrën e lindjes ose kur mamia përcjellëse duhet të thirret për ndihmë.

Shenjat dhe simptomat e zakonshme

Rritet presioni mbi organet

Kontraktimet që e lëvizin foshnjën më thellë në legen dhe e sjellin atë në pozicionin e duhur për lindjen, tashmë kanë ndodhur ose do të ndodhin këtë javë. Kjo e rrit presionin mbi legenin e vogël dhe në fundin e legenit. Nga ana tjetër, presioni mbi mushkëritë do të lehtësohet dukshëm. Kjo shenjë është e perceptueshme si presion drejt pjesës së poshtme. Për të parandaluar muskujt e fundit të legenit, duhet të kryeni lëvizje të lehta rrethore të kësaj pjese të trupit. Kjo do t’ju relaksojë dhe do ta zvogëlojë presionin. Përveç kësaj, lëvizjet e tilla e ndihmojnë fëmijën të sillet më lehtë në pozicionin e vet të lindjes.

Shenjat e para të lindjes janë të dukshme

Lindja mund të fillojë në çdo kohë, e cila zakonisht paralajmërohet nga gazrat me diarre, ndoshta me të vjella, dhimbje të mundshme koke, dhimbje të forta të shpinës dhe të barkut. E ashtuquajtura shenjë është kur do të vëreni shkarkesën urinare me gjak të shtuar, tregon zakonisht se po fillon lindje. Me këtë simptomë, pengesa para qafës së mitrës në fund do të lirohet. Me fillimin e dhimbjeve reale të lindjes, qesja amniotike shpërthen në shumicën e të gjitha lindjeve, gjë që vërehet si një rritje ose rrjedhje e lëngut amniotik nga vagjina. Atëherë duhet të niseni pa vonesë për në spital, sepse këputja e traktit urinar nxit dhimbjet e lindjes dhe kështu shkakton lindjen. Ju lutemi, shkoni drejtë në klinikë menjëherë nëse qesja amniotike ka shpërthyer, edhe pa pasur dhimbje të lindjes.

Java e 37 e shtatzanise

Java e 37 e shtatzanise

Nena

Mire eshte qe ne kete pike te keni folur me mjekun tuaj i cili do t’ju kete dhene informacionet e duhura per te dalluar momentin e lindjes nga ai pergatitor. Ekzistojne kontraksionet e verteta dhe ato false.

Mire eshte qe te merrni vendimin te ushqeni me gji femijen tuaj, pasi ai eshte ushqimi me i mire per te porsalindurin. Ai permban elemente ushqyes te pazevendesueshem per rritjen e te voglit tuaj. Gjidhenia do te jete edhe per ju shume efikas pasi do te reduktoje mbi te gjitha mundesine e prekjes nga kanceri i gjirit.

Nese per nje arsye ose per nje tjeter, vendosni te ushqeni me qumesht artificial bebin tuaj, kerkoni mendimin e pediatrit per t’ju rekomanduar marken e duhur. E rendesishme per bebin tuaj eshte t’i falni dashuri dhe te mos jete i uritur, por nese vendosni ta ushqeni artificialisht, duhet te merrni ne konsiderate edhe anen ekonomike.

Askush mund ta hamendësojë se kur fëmija juaj do të vendosë të dalë – a do të jetë më herët apo më vonë se data e planifikuar? Por për çfarë do shohë mjeku juaj? Në mënyrë të veçantë, qafa e mitrës duhet të hapet deri në 10 centimetra që fëmija të kalojë në kanalin e lindjes. Mjeku do shikojë gjithashtu pjekurinë e qafës së mitrës, e njohur ndryshe si konsistenca e qafës së mitrës. Fillon të jetë e fortë si maja e hundës, pastaj zbutet në të njëjtën strukturë si pjesa e brendshme e faqes para lindjes. Më pas, mjeku do të kontrollojë se sa e hollë është qafa e mitrës. Gjithashtu do të vlerësohet pozicioni i qafës së mitrës, i cili lëviz nga mbrapa në pjesën e përparme me afrimin e lindjes. Dhe së fundi, por jo më pak e rëndësishme, mjeku ose mamia juaj do të matin pozicionin e foshnjës në raport me legenin tuaj. Sa më i ulët të jetë fëmija juaj, aq më afër do të jeni në lindje. Edhe pse gjithçka tingëllon shumë shkencore, në fakt nuk është. Këto procese mund të ndodhin gradualisht, gjatë një periudhe javësh apo edhe një muaji ose më shumë në disa gra – ose brenda natës.

Masazh perineal

Ju tashmë e dini për përfitimet mendje-trup të masazhit – por a keni dëgjuar për masazhin perineal? Po, tingëllon – dhe mund të ndihet – pak e sikletshme, por masazhi perineal mund të ndihmojë në shtrirjen e butë të perineumit tuaj, zonën e lëkurës midis vaginës dhe rektumit. Mund t’ju ndihmojë gjithashtu të shmangni një epiziotomi.

Bebi

Mundohuni te shijoni cdo levizje apo lemze te bebit, eshte ceshtje ditesh ose javesh kur s’do t’i ndieni me dhe mund t’ju mungjojne! Pesha e bebit do te jete 2 kg 800 gr dhe gjatesia 46 cm

Fëmija shtrihet dhe lëviz

Fëmija nuk ka shumë vend në mitër, kështu që mund të mos godasë aq shumë. Në vend të kësaj, foshnja juaj ndoshta shtrihet, rrotullohet pak dhe tundet – të gjitha këto do të mund t’i ndjeni!

Koka e foshnjës është e madhe!

Këtu është një fakt interesant: në lindje, koka e foshnjës suaj – e cila, meqë ra fjala, është ende në rritje, do të jetë afërsisht me të njëjtin perimetër me gjoksin e tij.

Binjaket

Ne momentin qe do te sillni ne jete bebet e tuaja do te keni shume angazhime, prandaj mundohuni te beni gjerat qe ju pelqejne para se kjo te ndodhe. Pas lindjes do te keni shume pak, per te mos thene aspak kohe per veten tuaj.

Babai

Mundohuni qe bashke me bashkeshorten tuaj te planifikoni mire momentin e lindjes, pasi mund t’ju shfaqen te papritura.

Kush do te deshionit t’ju shoqeronte ne spital kur te vije momenti? Mire eshte te merrni parasysh disa gjera:

Valixhja e maternitetit te jete gati (keshtu nuk do t’ju duhet te shkoni te merrni vazhdimisht ne shtepi sendet e harruara);

Sexholino te jete e vendosur ne makine;

Nese keni femije te tjere sigurohuni qe t’jua mbaje dikush dhe gjithashtu mos harroni te keni me vete nje aparat fotografik/kamer e cila do t’jua sjelle gjithmone prane kete moment.

Pasi t’i keni pothuajse te gjitha gati prisni me qetesi dhe lumturi momentin.

Lexoni dhe: Java e 38 e shtatzanise

Java 37

A E DINIT SE?

…Flokët e të porsalindurit mund të mos kenë as ngjyrën e flokëve të mamit e as të babit? Prindërit sigurisht që i kanë trashëguar genet e tyre bebes, por në të njëjtën kohë ka shumë mundësi që i kanë transmetuar gene nga gjyshi dhe gjyshja e tij. Kjo kalon kryesisht nga babi, kështu nëse të dy jeni brunë dhe shikoni flokë bjondë tek bebi, mos e shiko partnerin me dyshim! Asnjëri prej jush nuk ka faj… ndoshta është faji i geneve dhe kombinimi që ato kanë vendosur të “punojnë” në kokën e bebes!

Gjithashtu mbaj mend që ngjyra që shikoni nuk është ngjyra përfundimtare e flokëve. Flokët e para do të “bien” dhe folikula më të forta e të fuqishme do të nisin të dalin. Ato do të përcaktojnë ngjyrën finale shumë më vonë.

Nëse data e lindjes varet nga bebi, prit dhe shijoje atë… disa bebe nxitojnë të dalin, ndërsa të tjerët janë më dembelë. Prandaj ju nuk mund të dini cila do të jetë data. Ke një afat kohor, që mjeku e ka përcaktuar për ty. Tani nëse mjeku konsideron që bebi duhet të lindë me prerje cezariane për shkak të komplikimeve të mundshme, kjo do të thotë që ju e dini tani ditën e lindjes të përcaktuar për ju dhe kjo zakonisht është diçka që ndodh jo më parë se java e 39-të ( nëse nuk ndodh gjë tjetër).

Le të shohim disa simptoma që çojnë në lindje:

Bebi ulet me kokën poshtë dmth merr pozicionin final (nëse nuk e ka bërë deri tani). Pelvisi juaj mban më shumë peshë dhe ju ndieni rëndesën në pjesën e poshtme të vaginës sikur bebja “të rrëshkasë”. Mukusi vaginal merr një ngjyrë më të errët dhe bëhet më i trashë. Kontraksionet Braxton Hicks bëhen më të shpeshta ndërsa cerviksi përgatitet. Prisni dhimbje në zonën e poshtme, por ajo vjen nga shpina dhe “mbështillet” rreth belit. Po të gjitha më sipër janë shenja paralajmërimi të lindjes!

Për të kuptuar çfarë do të thonë kontraksionet që ndieni tani vini re shpeshtësinë dhe intensitetin e tyre. Nëse janë të çrregullta dhe jo ritmike, jeni thjesht në përgatitje…. Por nëse rriten me intensitet të qëndrueshëm dhe për më tepër në ritëm (çka nuk ndalon nëse ndryshon pozicion në krevat përshembull), vishu dhe hip ne makinë! Po, më parë informo mjekun tënd.

Nëse shikon pak lëng në mbathjet e tua (në sasi të madhe apo të vogël) ose nëse ke të gjitha simptomat e mësipërme, mos prit të lagesh nga lëngu amniotic. Lindja mund të ketë nisur por pa “shpërthim të ujrave”! Në këtë rast, kjo do të bëhet artificialisht nga mjeku për sigurinë tënde dhe të bebes.

So you have finished reading the java e 37 e shtatzanise topic article, if you find this article useful, please share it. Thank you very much. See more: Java 38 e shtatzanise, Java e 26 e shtatzanise, Java e 36 e shtatzanise, Java e 31 e shtatzanise, Java e 37 e shtatzanise pyet nenat, Java e 32 e shtatzanise, Java e 33 e shtatzanise, Java e 30 e shtatzanise

Leave a Comment