Top 37 Java E 30 E Shtatzanise The 134 New Answer

You are looking for information, articles, knowledge about the topic nail salons open on sunday near me java e 30 e shtatzanise on Google, you do not find the information you need! Here are the best content compiled and compiled by the toplist.prairiehousefreeman.com team, along with other related topics such as: java e 30 e shtatzanise Java e 30 e shtatzanise cili muaj, Java e 28 e shtatzanise, Java e 31 e shtatzanise, Java e 27 e shtatzanise, Java e 3 e shtatzanise, Java e 6 e shtatzanise, Java e 5 e shtatzanise, Java e 30 e shtatzanise pyet nenat


Bebi im – 30 jave shtatzene (shtatzania jave pas jave)
Bebi im – 30 jave shtatzene (shtatzania jave pas jave)


Java e 30-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 30-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi

 • Article author: www.hipp-kosovo.com
 • Reviews from users: 27384 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.6 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java e 30-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 30-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi Në javën e 30-të të shtatzënisë, ju jeni në mes të muajit të tetë, në tremujorin e tretë dhe të fundit të shtatzënisë. Për shkak të madhësisë së bebes, … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java e 30-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 30-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi Në javën e 30-të të shtatzënisë, ju jeni në mes të muajit të tetë, në tremujorin e tretë dhe të fundit të shtatzënisë. Për shkak të madhësisë së bebes, … Are you in week 30 of your pregnancy? ✔ Find out everything you need to know about week 30: ♥ Your baby’s size and development ♥ Common signs and symptoms
 • Table of Contents:

Gjatësia dhe pesha e foshnjës në javën e 30-të të shtatzënisë

Zhvillimi i foshnjës

Kështu ndihet nëna e ardhme në javën e 30-të të shtatzënisë

Përmbledhje e këshillave më të mira

Pyetjet e mundshme për mjekun ose maminë

Informata për autoren

Java e 30-të e shtatzënisë - Kjo ndodh në javën e 30-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi
Java e 30-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 30-të të shtatzënisë | HiPP bio-cilësi

Read More

Java e 30 e shtatzanise – pernenat.al

 • Article author: www.pernenat.al
 • Reviews from users: 34856 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.5 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java e 30 e shtatzanise – pernenat.al Java e 30 e shtatzanise. Nena Regjimi qe do te ndiqni do te vendose nese do te keni me pak ose me shume shqetesime. Nese tregoni kujdes dhe beni nje rregjim … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java e 30 e shtatzanise – pernenat.al Java e 30 e shtatzanise. Nena Regjimi qe do te ndiqni do te vendose nese do te keni me pak ose me shume shqetesime. Nese tregoni kujdes dhe beni nje rregjim …
 • Table of Contents:
Java e 30 e shtatzanise - pernenat.al
Java e 30 e shtatzanise – pernenat.al

Read More

AcibademSistinaBaby – Java e 30.

 • Article author: acibademsistinababy.mk
 • Reviews from users: 18684 ⭐ Ratings
 • Top rated: 3.4 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about AcibademSistinaBaby – Java e 30. Java e 30. Barku juaj bëhet gjithnjë dhe më i madh. Në tremujorin e tretë pritet edhe rritja më e madhe e peshës trupore, prandaj mundohuni të ushqeheni … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for AcibademSistinaBaby – Java e 30. Java e 30. Barku juaj bëhet gjithnjë dhe më i madh. Në tremujorin e tretë pritet edhe rritja më e madhe e peshës trupore, prandaj mundohuni të ushqeheni … acibademsistinababy, Acibadem Sistina Baby,
  Shtatzënësia
  Shtatzënia
  Shtatzënia javë pas jave
  Bebe
  Fëmija
  Mjeteacibademsistinababy, Acibadem Sistina Baby
 • Table of Contents:

Foshnja juaj ka madhësinë e një kastraveci

Rritet sasia e indit dhjamor nën lëkurë

Këshillojmë

AcibademSistinaBaby - Java e 30.
AcibademSistinaBaby – Java e 30.

Read More

Java 30 | Babylino

 • Article author: www.babylino.gr
 • Reviews from users: 47443 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.6 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java 30 | Babylino Java 30. LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 38 cm. Pesha e bebes: 1.2 kilogramë. Ke arritur në javën e 30-të, pak më shumë durim dhe do të mbash në krahë beben … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java 30 | Babylino Java 30. LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 38 cm. Pesha e bebes: 1.2 kilogramë. Ke arritur në javën e 30-të, pak më shumë durim dhe do të mbash në krahë beben … A E DINIT SE?
 • Table of Contents:

Emra

Shenjat e fëmijëve

Sa i gjatë do të bëhet

Java 30 | Babylino
Java 30 | Babylino

Read More

Beba Ime – Portal informativ për shtatzëna dhe prindër – Java e 30 e shtatëzanisë

 • Article author: www.bebaime.com
 • Reviews from users: 36738 ⭐ Ratings
 • Top rated: 5.0 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Beba Ime – Portal informativ për shtatzëna dhe prindër – Java e 30 e shtatëzanisë Zhvillimi i fetusit – java e 30 e shtatëzanisë. Mushkëritë dhe aparati i tretjes së fëmijës tuaj, tashmë janë pothuajse plotësisht të zhvilluara. …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Beba Ime – Portal informativ për shtatzëna dhe prindër – Java e 30 e shtatëzanisë Zhvillimi i fetusit – java e 30 e shtatëzanisë. Mushkëritë dhe aparati i tretjes së fëmijës tuaj, tashmë janë pothuajse plotësisht të zhvilluara. …shtatezania, shtatezenesi, bebe, seksi ne shtatzani, seksi pas lindjes, kalendari kinez, shtatzani, foshnje, lindja, shendeti, femije, beba ime, bebaime, bebi, bebja, vogelush, gjinekolog, pediater, pyet pediatrin, pyet gjinekologun, infeksionet, menopauza, menstruacione, sekrecione, gjakderdhje ne shtatzani
 • Table of Contents:
See also  Top 25 마늘쫑 장아찌 무침 Quick Answer

Si po rritet fëmija juaj

Zhvillimi i fetusit – java e 30 e shtatëzanisë

Si po ndryshon jeta juaj

Fakte për tu marrë në konsideratë

Beba Ime - Portal informativ për shtatzëna dhe prindër - Java e 30 e shtatëzanisë
Beba Ime – Portal informativ për shtatzëna dhe prindër – Java e 30 e shtatëzanisë

Read More

30 Jave Shtatzene – Rreth Bebit

 • Article author: rrethbebit.com
 • Reviews from users: 4768 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.4 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about 30 Jave Shtatzene – Rreth Bebit Në 30 jave shtatzene, fëmija ka madhësinë e një kungulleshke. … Foshnja është akoma lart pranë kafazit tuaj të kraharorit gjatë shtatëzanise në 30 javë, … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for 30 Jave Shtatzene – Rreth Bebit Në 30 jave shtatzene, fëmija ka madhësinë e një kungulleshke. … Foshnja është akoma lart pranë kafazit tuaj të kraharorit gjatë shtatëzanise në 30 javë, … Në 30 jave shtatzene, fëmija ka madhësinë e një kungulleshke. Fetusi juaj eshte i gjate 39cm dhe peshon 2,9 kile.
 • Table of Contents:

Lini nje Koment Anuloje përgjigjen

Kapslleku tek Bebet

Zhvendosja e bebit në dhomën e tij

7 shenja që tregojnë se fëmija juaj është gati për ushqim të ngurtë

Fertiliteti dhe Mosha Shtatzania gjatë viteve të 20-ta

Sëmundja e mëngjesit Kur fillon arrin kulmin dhe përfundon

Kur fillon te shfaqet shtatezania

30 Jave Shtatzene - Rreth Bebit
30 Jave Shtatzene – Rreth Bebit

Read More

Java e 30 e Shtatzanise – Sherohu.com

 • Article author: sherohu.com
 • Reviews from users: 47979 ⭐ Ratings
 • Top rated: 3.4 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java e 30 e Shtatzanise – Sherohu.com Po fillon të ndjehesh si një bark lëvizë? Barku juaj në java e 30 e shtatzanise po bën më shumë sesa thjesht të ta vështirësoj për të gjetur … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java e 30 e Shtatzanise – Sherohu.com Po fillon të ndjehesh si një bark lëvizë? Barku juaj në java e 30 e shtatzanise po bën më shumë sesa thjesht të ta vështirësoj për të gjetur … Po fillon të ndjehesh si një bark lëvizë? Barku juaj në java e 30 e shtatzanise po bën më shumë sesa thjesht të ta vështirësoj për të gjetur një pozicion të
 • Table of Contents:

JAVA E 30 E SHTATZANISE – MADHËSIA E FOSHNJËS

JAVA E 30 E SHTATZANISE – SA MUAJ JANË 30 JAVË

SIMPTOMAT E JAVËS SË 30 TË SHTATZËNISË

BARKU NË JAVËN E 30 TË SHTATZËNISË

JAVA E 30 E SHTATZANISE – EKOGRAFIA E JAVËS SË 30

JAVA E 30 E SHTATZANISE – LISTA E KONTROLLIT

Bashkohu me 102000 anëtar tjerë

Java e 30 e Shtatzanise - Sherohu.com
Java e 30 e Shtatzanise – Sherohu.com

Read More

Muaji i tete i shtatezanise:

 • Article author: www.farmaceutika.org
 • Reviews from users: 2231 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.9 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Muaji i tete i shtatezanise: Fillon nga 30 javë + 5 ditë deri në 35 javë + 0 ditë (30j + 5d – 35j). Java e trhjetë e një të shtatzënisë: Fetusi ka akoma dy javë përpara … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Muaji i tete i shtatezanise: Fillon nga 30 javë + 5 ditë deri në 35 javë + 0 ditë (30j + 5d – 35j). Java e trhjetë e një të shtatzënisë: Fetusi ka akoma dy javë përpara … Muaji i tete i shtatezanise:
 • Table of Contents:

Java e tridhjetë e një të shtatzënisë

Java e tridhjetë e dytë e shtatzënisë

Java e tridhjetë e tretë e shtatzënisë

Java e tridhjetë e katërt e shtatzënisë

Java e tridhjetë e pestë e shtatzënisë

Muaji i tete i shtatezanise:
Muaji i tete i shtatezanise:

Read More

Java e 30 e shtatzanise – pn.al

 • Article author: pn.al
 • Reviews from users: 121 ⭐ Ratings
 • Top rated: 4.0 ⭐
 • Lowest rated: 1 ⭐
 • Summary of article content: Articles about Java e 30 e shtatzanise – pn.al Ciklet e gjumit te bebit kane tendencen te jene te kunderta me tuajat, por kjo nuk do te thote se kur te vije ne jete do te kete shqetesime gjumi. Nderkohe … …
 • Most searched keywords: Whether you are looking for Java e 30 e shtatzanise – pn.al Ciklet e gjumit te bebit kane tendencen te jene te kunderta me tuajat, por kjo nuk do te thote se kur te vije ne jete do te kete shqetesime gjumi. Nderkohe …
 • Table of Contents:
Java e 30 e shtatzanise - pn.al
Java e 30 e shtatzanise – pn.al

Read More


See more articles in the same category here: https://toplist.prairiehousefreeman.com/blog.

Java e 30-të e shtatzënisë – Kjo ndodh në javën e 30-të të shtatzënisë

Java e 30-të e shtatzënisë: Bebja juaj e merr pozitën e fetusit

Në javën e 30-të të shtatzënisë, bebja juaj tashmë është e gjatë rreth 40 centimetra. Kur mendoni për selinon, ajo është për nga madhësia më e ngjashme me gjatësinë e foshnjën në javën e 30-të të shtatzënisë. Me një peshë prej rreth 1.300 gram deri në 1.400 gram, tani është pothuajse një kilogram e gjysmë, që korrespondon me një pako e gjysmë mielli. Madhësia dhe pesha e foshnjës, gradualisht marrin formën që do ta ketë kur të lindë.

Zhvillimi i foshnjës

Zhvillimi i mushkërive

Zhvillimi i mushkërive të foshnjës janë gati plotësisht të përfunduara.

Zhvillimi i traktit të tretjes

Trakti i tretjes është gjithashtu gati plotësisht i zhvilluar – gjithçka që fëmija juaj ka nevojë për tretje tani është aty. Bebja mund të pijë, të gëlltisë, ta tretë dhe ta nxjerrë jashtë lëngun amniotik. Kjo është një aftësi e rëndësishme për jetën e saj jashtë barkut të nënës dhe garanton ushqimin e vet me qumështin e gjirit. Sidoqoftë, zorra e trashë nuk është zhvilluar plotësisht as në kohën e lindjes – gjithashtu flitet për një sistem tretës të pa maturur. Sidomos në tre-katër muajt e parë të jetës, shpesh ndodhin probleme të lidhura me tretjen, të tilla si fryrje nga gazrat dhe dhimbje barku. Shumica e këtyre problemeve janë të padëmshme dhe nuk janë për tu shqetësuar.

Zhvillimi i jastëkëve dhjamorë dhe enëve kapilare

Gradualisht, bebja juaj do të bëhet rrumbullake dhe do të krijojë “dhjamin foshnjor”. Kjo e bën strukturën e trupit të bebes më kompakte. Jastëkët e vegjël të dhjamit të foshnjës, përfaqësojnë rezervën që i nevojitet pas lindjes për të rregulluar nxehtësinë e trupit dhe për të siguruar mbijetesën e saj derisa qumështi i gjirit i maturuar me yndyrë të lartë të jetë në dispozicion për të.

Jo vetëm që janë krijuar jastëkët dhjamorë nën lëkurën e fëmijës, por janë edhe enët e vogla të degëzuara të gjakut – të quajtura kapilarë – tashmë të formuara. Lëkura furnizohet me gjak nëpërmes sistemit kapilar dhe furnizohet me lëndët e rëndësishme ushqyese. Si pasojë e kësaj, lëkura e foshnjës tani merr ngjyrë të lehtë rozë.

Zhvillimi i pozicionit të fetusit

Sasia e lëngut amniotik i përshtatet gradualisht rritjes së fëmijës dhe gradualisht zvogëlohet në atë mënyrë që foshnja të ketë më shumë hapësirë.Meqenëse ka gjithnjë e më pak hapësirë në bark për foshnjën dhe ajo nuk mund të shtrihet më, foshnja merr të ashtuquajturin pozicionin fetal. Ajo i rrudhë këmbët drejt trupit. Fëmija e mban këtë qëndrim edhe pasi të ketë lindur. Pas rreth tri javëve qëndrimi pas lindjes, foshnja e humb atë shprehi dhe fillon të qëndrojë e shtrirë në shtratin e saj. Pozicioni me këmbët e rrudhura, kruspull, ka kuptim më të gjerë në ditët e para të jetës, sepse ia mundëson të porsalindurit të ruaj nxehtësinë e trupit.Për këtë arsye, është e zakonshme në shumë vende të botës që fëmijët e porsalindur pa rroba të bebeve të mbështillen fort për ngrohtësi në thesin e bebeve. Thesi i bebes e ndihmon atë të mbajë nxehtësinë e trupit të bebes të qëndrueshme dhe imiton ngushtësinë e ngrohtë të mitrës. Kjo ka efekt qetësues tek i porsalinduri dhe e ndihmon atë të përshtatet me jetën jashtë mitrës. Gjëja më e mirë për të bërë është të ndryshoni mënyrat e bartjes, me bartëse që lidhet për trup, me karrocë të bebeve, me thesin e bebeve, në krahët tuaj dhe në shtratin e bebes. Kontrolloni thesin e bebes nëse është mjaft i ngrohtë edhe gjatë dimrit apo nëse bebja juaj e dashur ka nevojë për ngrohtësinë shtesë.

Hapat e mëtejshëm të zhvillimit

Në javën e 30-të të shtatzënisë dhe në javët në vijim, qimet e vogla lanugo do të zhduken gradualisht, ashtu që bebja juaj do të bart vetëm një sasi të vogël të pushit në lëkurën e saj kur të lindë. Nga kjo javë e tutje, bebja juaj mund të ndjejë dhimbjen, gjë të cilën shkencëtarët e kanë konfirmuar pasi më herët këtë gjë e kanë mohuar. Prirja për të përdorur dorën e majtë ose të djathtë – mëngjërash (i majtë) ose djathtak – është përcaktuar tashmë në barkun e nënës.

Në ekzaminimin e fundit të madh para lindjes me ultratingull, përcaktohet edhe një herë pa asnjë dyshim vendndodhja e placentës, qafa e mitrës. Kjo është e rëndësishme për rrjedhën e lindjes. Placenta ekzistuese, d.m.th. nëse është përpara qafës së mitrës (placenta praevia), për shembull, e përjashton lindjen natyrale. Në shumicën e rasteve, për sigurinë e nënës dhe fëmijës, kryhet operacioni cezarian.

Java e 30 e shtatzanise

Java e 30 e shtatzanise

Nena

Regjimi qe do te ndiqni do te vendose nese do te keni me pak ose me shume shqetesime. Nese tregoni kujdes dhe beni nje rregjim ditor te rregullt atehere do te pakesohen dhimbjet e mesit, qe ne kete periudhe fillojne te behen akoma me te medha. Zakonisht keto dhimbje shkaktohen per shkak se muskujt dhe ligamentet nuk jane mesuar me kete ndryshim te madh peshe ne trupin tuaj. Keshillohen ecjet ne ajer te paster dhe noti.

Rikthim i disa simptomave të hershme të shtatzanisë

Ju jeni 30 javëshe shtatzënë, kanë mbetur vetëm 10 të tjera! Shumë nga simptomat e hershme të shtatzënisë që keni menduar se do t’i lini pas, mund të kthehen, të paktën deri në një farë mase, si nevoja për të urinuar gjatë gjithë kohës, sepse koka e foshnjës tani po shtyp fshikëzën tuaj, gjinjtë e butë që janë duke u përgatitur për prodhimin e qumështit, lodhjen dhe urthin gjatë shtatzanisë. Ose mund të jeni një nga ato nëna me fat që ende ndihen shumë mirë – vetëm mbani mend se gjithçka është normale dhe të gjitha janë të ndryshme!

Urthi

Këto ditë mund të ndiheni sikur keni një flakëhedhës në gjoks. Dispepsia është një nga sëmundjet më të zakonshme (dhe të bezdisshme) të shtatzanisë. Ja pse: Të njëjtat hormone shtatzënie që bëjnë që muskujt e legenit të trupit tuaj të lirohen, në mënyrë që të mund të lindni fëmijën tuaj, gjithashtu lirojnë unazën e muskujve që ndan ezofagun nga stomaku. Rezultati: Ushqimi dhe lëngjet tretëse mund të shkojnë në rrjedhën e sipërme nga barku juaj në gjoks dhe fyt. Mitra juaj në zgjerim, tani duke ushtruar presion mbi stomakun tuaj, vetëm përkqeëson ndjesinë. Pra, si mund të lehtësoheni? Ndër të tjera, shmangni ushqimet që mund të shkaktojnë shqetësime në tretje – si pjatat pikante, të yndyrshme ose të skuqura, çokollata dhe salca e domates – hani vakte më të vogla dhe mos u shtrini gjatë ngrënies së ushqimit ose menjëherë pas ngrënies.

Bebi

Nese mendoni se uterusi eshte ne erresire, e keni gabim! Bebi ndodhet ne te njejtin ambient qe ndodheni ju, rrezet e drites arrijne te depertojne brenda uterusit. Ciklet e gjumit te bebit kane tendencen te jene te kunderta me tuajat, por kjo nuk do te thote se kur te vije ne jete do te kete shqetesime gjumi. Nderkohe kontraksionet Braxton Hicks sa vijne dhe behen me te shpeshta, por keto jane thjesht “kontraksione false” te cilat pergatisin uterusin tuaj per momentin e madh. Megjithate nese e shikoni qe jane me te shpeshta dhe me te forta se zakonisht, mos ngurroni ti drejtoheni mjekut. I vogli juaj tani peshon rreth 1 kg 300 grdhe eshte rreth 39 cm i gjate.

Truri i foshnjës po bëhet më i madh

Deri më tani, sipërfaqja e trurit ishte e lëmuar – por tani, truri i fetusit tuaj po merr ato vijëzime dhe dhëmbëzime karakteristike. Arsyeja është se ato rrudha lejojnë një sasi të shtuar të indeve të trurit – një ndryshim i domosdoshëm ndërsa fëmija juaj përgatitet të zhvillojë zgjuarsinë e rrugës për jetën jashtë barkut tuaj.

Qimet e lëkurës po zhduken

Tani që truri i foshnjës dhe qelizat e reja dhjamore po rregullojnë temperaturën e trupit, lanugo, qimet e buta dhe me push që mbulojnë trupin e fëmijës suaj, ka filluar të zhduket. Por ju mund të shihni disa qime të mbetura në shpinën dhe supet e të porsalindurit tuaj kur të lindë.

Palca e kockave prodhon qeliza të kuqe të gjakut

Një tjetër ndryshim i madh në javën e 30-të të shtatzanisë: palca e kockave të foshnjës suaj ka marrë plotësisht prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut – më parë, grupet e indeve dhe më pas shpretka është kujdesur për prodhimin e qelizave të gjakut. Ky është një hap i rëndësishëm për fëmijën tuaj, sepse do të thotë se do të jetë më mirë në gjendje të lulëzojë vetë sapo të lindë.

Binjaket

Deri tani bebet tuaja jane zhvilluar njesoj sikur te ishte nje i vetem, por tani e tutje pesha e tyre do te kete tendencen te jete me e vogel, per shkak se ushqimi ndahet ne dy pjese, po ashtu edhe hapesira brenda uterusit. Duhet me cdo kusht te ndiqet nje diete e shendetshme ushqimore, shoqeruar nga vitamina dhe minerale (gjithmone te rekomanduara nga mjeku), duke evituar me cdo kusht mbipeshen! Nese behet fjale per shtatezani trinjake apo me me shume bebe, kete jave ka shume mundesi te ndodhe procesi i lindjes, normalisht e parakohshme, prandaj duhet rregjim absolut!

Babai

Ndoshta per bashkeshorten tuaj tani ka nisur dilema e te ushqyerit te bebit. Gji apo formule? Jepni dhe ju mendimin tuaj dhe mbi te gjitha ofrojini mbeshtetjen tuaj per vendimin e saj.

Lexoni edhe: Java e 31 e shtatzanise

Java e 30.

Barku juaj bëhet gjithnjë dhe më i madh. Në tremujorin e tretë pritet edhe rritja më e madhe e peshës trupore, prandaj mundohuni të ushqeheni shëndetshëm. A keni menduar për mënyrën e lindjes? Zakonisht, nënat e ardhshme para fjetjes mendojnë se si do të jetë dhe si do të kalojë moment i lindjes, duke i zvogëluar në këtë mënyrë edhe ato mundësi të pakta për të fjetur.

Foshnja juaj ka madhësinë e një kastraveci.

Gjatësia mesatare e bebes tani është rreth 40 cm, pesha mesatare është rreth 1300 gram.

Foshnja në javën e 30

Lëkura bëhet gjithnjë dhe më e lëmuar.

Truri zhvillohet në mënyrë intensive.

Rritet sasia e indit dhjamor nën lëkurë.

Shumica e foshnjave në këtë javë, marrin pozicion me kokë poshtë dhe qëndrojnë kështu deri në momentin e lindjes.

Simptomat të cilat zakonisht janë të pranishme në këtë javë.

Urthi. Shmangni ushqimet të cilat ju shkaktojnë urth.

Ënjtje. Gjatë shtatzënisë zakonisht mund të shfaqen ënjtje. Ndiqni dhe kushtojini vëmendje ënjtjeve, nëse shfaqen papriturapo janë tepër të zhvilluara, kontaktoni mjekun.

Parehati. Barku i madh ju bën të ndiheni jo komod dhe ju shkakton parehati.

Mungesë ajri. Barku shkakton presion në mushkëri duke shkaktuar kështu mungesën e ajrit.

Problemet me fjetjen, ju bëjnë të ndiheni të lodhur.

Këshillojmë

Bisedoni me gjinekologun tuaj në lidhje me lindjen. Lindja është moment më i rëndësishëm në jetën e gruas. Në shumicën e rasteve, lindja natyrale kryhet pa komplikime, prandaj gjinekologët rekomandojnë lindje natyrale. Nëse lindja nuk mund të kryhet sontanisht, atëherë gjibnekologu rekomandon lindje me prerje cezariane. Një numër i mad hi nënave të ardhshme insistojnë të kryejnë lindje me prerje cezariane, edhe pse ajo nuk ika indikacione mjekësore. Para se të merrni ndonjë vendim, duhet të jeni të informuar në lidhje me avantazhet dhe disavantazhet e kësaj mënyre të lindjes.

So you have finished reading the java e 30 e shtatzanise topic article, if you find this article useful, please share it. Thank you very much. See more: Java e 30 e shtatzanise cili muaj, Java e 28 e shtatzanise, Java e 31 e shtatzanise, Java e 27 e shtatzanise, Java e 3 e shtatzanise, Java e 6 e shtatzanise, Java e 5 e shtatzanise, Java e 30 e shtatzanise pyet nenat

See also  Top 37 조니 워커 블루 가격 The 89 Detailed Answer

Leave a Comment